Afdeling 545

Benefietconcert voor Amnesty in de Bunker 5 jan 2008

Benefietconcert voor Amnesty in de Bunker

Wij van Amnesty zijn heel blij het volgende te kunnen aankondigen.

Zoals inmiddels traditie, ook dit jaar weer op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar: Amnesty benefietavond in Jongerencentrum de Bunker in Gemert.  Het programma bestaat vooral uit regionaal toptalent en de entreeopbrengst gaat direct naar Amnesty International. Het is fantastisch dat ook dit jaar de artiesten weer in de rij staan om geheel belangeloos voor Amnesty op te treden!


Dit keer zullen optreden:

Bont & Bluegrass.
Deze band speelt een energierijke mix van bluegrass (akoestische country) en popmuziek, een afwisselend repertoire van bekend en minder bekend werk op een ongebruikelijk akoestisch bedje van gitaar, contrabas, mandoline en banjo of dobro.

Juezz.
Een relatief nieuwe Gemertse band met enkele oude bekenden van de Bunker.

Vendetta
De Funk Rock party vibe van Vendetta is zweet, sex, energie en meer. De jonge honden van Vendetta hebben zich al op menig podium bewezen en laten overal waar ze geweest zijn een spoor achter van muzikaal fanatisme en showmanship.

The bad Ass Berettas
Een gevaarlijke combinatie van Surf en metal. Of is het toch punk?
Waar Dick Dale de grenzen al verkende gaan The Bad Ass Berretas nog een stapje verder.

Teatergroep Gemert laat zich tussen de optredens door zien en zetten de bezoekers op het verkeerde been.

Amnesty grijpt de gelegenheid aan om zichzelf te presenteren en actie te voeren. Daarbij zullen deze keer de mensenrechten in China centraal staan.

Het belooft weer een mooie en gezellige, veelzijdig muzikale avond te worden, waarbij jong, maar ook niet zo jong, de weg naar de Bunker zal weten te vinden. Is je interesse gewekt? Surf dan even door naar http://www.jcdebunker.nl/programma.php?id=159

Van daaruit kun je weer verder klikken naar de sites van de bands en alvast een voorproefje nemen op wat je op 5 januari allemaal zult gaan horen.

Graag tot dan!

20080105-bontenbluegrass
Bont en Bluegrass band

http://www.myspace.com/vendettaofficial
http://www.myspace.com/thebadassberettas

Geslaagd Amnestiefestival

Vier bands en een straattheatergroep hebben afgelopen zaterdag voor een wel heel geslaagd Amnesty benefietfestival gezorgd in jongerencentrum De Bunker in Gemert.
BONT EN BLUEGRASS openden de avond met prachtige arrangementen van klassieke popsongs op instrumenten als dobro, contrabas en mandoline.
JUEZZ, een nieuwe Gemertse groep, speelde een funky repertoire van catchy songs.
20080105-bunker-img_0332
VENDETTA, met als inspiratie o.a. de Red Hot Chili Peppers, gaf vol jeugdig enthousiasme een energieke show ten beste waar de vonken vanaf vlogen.
De BAD ASS BERETTAS maakten het feestje compleet met hun uitbundige surfmuziek.
Tussen de muzikale optredens door liet straattheater DE SNELLE LOOP het publiek op hilarische wijze ondervinden hoe het is om in China te wonen, waar dit jaar de Olympische Spelen worden georganiseerd, en mensen moeten wijken voor de bouw van stadions en behuizing voor sporters.
Tijdens het festival hebben ruim honderd mensen hun handtekening gezet onder een petitie voor vrijlating van Shi Tao, een Chinese man die veroordeeld is tot tien jaar gevangenisstraf voor het versturen van een kritische e-mail naar een website in Amerika. De petitie gaat naar Yahoo, een Amerikaans internetbedrijf dat de privé-gegevens van Shi Tao doorspeelde aan de Chinese autoriteiten, waardoor hij opgepakt kon worden.
En de kas van Amnesty Gemert-Bakel is met een bedrag van 450 euro aangevuld, de opbrengst van de entreegelden. Dit geld zal gebruikt worden voor onze algemene kosten, zoals de maandelijkse brieven aan onze 100 schrijfabonnees.

Bunker, artiesten en bezoekers: BEDANKT!!!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 2 december 2021.