Amnesty groep
Gemert-Bakel

Amnesty International thuis-schrijf-actie

Onze schrijfabonnees ontvangen iedere maand zes brieven thuis, die ze kunnen ondertekenen en op de post doen. Wil je ook schrijven? Je kunt je aanmelden via ons contactadres.

In het afgelopen seizoen 2021-2022 zijn door 70 briefschrijvers in totaal 3473 brieven verstuurd. Daarnaast hebben de briefschrijvers een grote bijdrage geleverd aan WRITE4RIGHTS, waarbij in totaal 1173 handgeschreven brieven en 629 zelf gemaakte kaarten zijn verstuurd.

Samen zorgen we ervoor

- dat machthebbers in vele landen wordt gewezen op het naleven van de mensenrechten

- dat omstandigheden in gevangenissen verbeterd worden

- dat gevangen genomen mensen een eerlijk proces krijgen

- dat mensenrechtenactivisten bescherming genieten

Alle briefschrijvers hartelijk bedankt, Wij wensen u een goede zomer toe en hopelijk tot in september!

 

De werkwijze
Een wapen waar zelfs de meest meedogenloze regering voor terugschrikt, is een publicatie, een openbaarmaking. Al ruim veertig jaar zijn publicaties
(vooral in de vorm van brieven) een succesvol wapen in de strijd van Amnesty International tegen schending van mensenrechten. Mede door schrijfacties van
Amnesty International zijn al veel gewetensgevangenen vrijgekomen. Mensen die vanwege hun politieke overtuiging of geloof soms vele jaren gevangen zaten en gemarteld zijn.
Die strijd blijft hard nodig, want martelingen zijn nog altijd aan de orde van de dag. Daarom moet het schrijven doorgaan.

schrijvenIn Gemert-Bakel bestaat sinds 1996 het systeem van schrijfabonnees. De abonnees ontvangen 10 maal per jaar een schrijfmap. In deze map zitten zes voorgedrukte brieven, de achtergrondinformatie bij de brieven én zes lege enveloppen.

In de brief worden autoriteiten bijvoorbeeld gevraagd om het martelen te stoppen  of om een onschuldige gevangene vrij te laten. De abonnee zet alleen zijn handtekening en naam onder de brief, schrijft de enveloppen en plakt de postzegels. Eén week later wordt de schrijfmap weer opgehaald.

Het kost de schrijfabonnee iedere maand een of meerdere postzegels en wat tijd. Maar de brief is misschien net het laatste zetje dat nodig is om een onschuldige gevangene vrij te krijgen.

Schrijfacties september 2023

Deze maand schrijven we voor misstanden in Egypte (laat advocaat Ibrahim Metwaly vrij), India (laat studentenactivist Umar Khalid vrij) en Venezuela (laat vakbondsleider Guillermo vrij)

Tijdens het seizowen 2022-2023 zijn door 60 schrijfabonnees in totaal 3457 brieven verstuurd, een prachtig aantal. Alle briefschrijvers hartelijk dank voor hun inspanning!

Eén brief helpt misschien niet, geen brief helpt zeker niet ....

De contactpersoon voor de schrijfabonnees is Jan van Oosterwijk, tel. 0492-361319.

Bezorgschema Amnestygroep 545 Gemert-Bakel

Bezorgschema schrijfseizoen sept. 2023 - juni 2024

Maand

Mappen brengen

Mappen ophalen

September

 8

15

Oktober

 6

13

November

 10

17

December

 8

15

Januari

 5

12

Februari

 9

16

Maart

 8

15

April

 5

12

Mei

 10

17

Juni

 7

14

 

Posttarieven in 2023:

Nederland       1   € 1,01

Internationaal  1   € 1,65

Oude zegels blijven geldig, U hoeft niet bij te plakken