Afdeling 545

Schrijfabonnement

 

Amnesty International thuis-schrijf-actie

 

Onze schrijfabonnees ontvangen iedere maand zes brieven thuis, die ze kunnen ondertekenen en op de post doen. Wil je ook schrijven? Je kunt je aanmelden via ons contactadres.

 

De werkwijze

Een wapen waar zelfs de meest meedogenloze regering voor terugschrikt, is een publicatie, een openbaarmaking. Al ruim veertig jaar zijn publicaties
(vooral in de vorm van brieven) een succesvol wapen in de strijd van Amnesty International tegen schending van mensenrechten. Mede door schrijfacties van
Amnesty International zijn al veel gewetensgevangenen vrijgekomen. Mensen die vanwege hun politieke overtuiging of geloof soms vele jaren gevangen zaten en gemarteld zijn.

Die strijd blijft hard nodig, want martelingen zijn nog altijd aan de orde van de dag. Daarom moet het schrijven doorgaan.

schrijvenIn Gemert-Bakel bestaat sinds 1996 het systeem van schrijfabonnees.

De abonnees ontvangen 10 maal per jaar een schrijfmap. In deze map zitten zes voorgedrukte brieven, de achtergrondinformatie bij de brieven én zes lege enveloppen.

In de brief worden autoriteiten bijvoorbeeld gevraagd om het martelen te stoppen  of om een onschuldige gevangene vrij te laten. De abonnee zet alleen zijn handtekening en naam onder de brief, schrijft de enveloppen en plakt de postzegels. Eén week later wordt de schrijfmap weer opgehaald.

Het kost de schrijfabonnee iedere maand een of meerdere postzegels en wat tijd. Maar de brief is misschien net het laatste zetje dat nodig is om een onschuldige gevangene vrij te krijgen.

 

Schrijfacties maart 2022

 

Deze maand schrijven we voor misstanden in Nigeria (huisuitzettingen), Colombia (onderzoek dood demonstrant) en Zimbabwe (vervolging activist).

Eén brief helpt misschien niet, geen brief helpt zeker niet ....

De contactpersoon voor de schrijfabonnees is Jan van Oosterwijk, tel. 0492-361319.

 

 

Bezorgschema Amnestygroep 545 Gemert-Bakel

 

Bezorgschema schrijfseizoen sept. 2021 - juni 2022

 

Maand

Mappen brengen

Mappen ophalen

September

 10

17

Oktober

 8

15

November

 5

12

December

 3

10

Januari

 7

14

Februari

 4

11

Maart

 4

11

April

 8

15

Mei

 6

13

Juni

 3

10

 

Posttarieven in 2022:

Nederland       1   € 0,96

Internationaal  1   € 1,55

 

Oude zegels blijven geldig, U hoeft niet bij te plakken

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 6 mei 2022.