Afdeling 545

Stolen Moments voor Amnesty

 

Stolen Moments 300bpiOp vrijdagavond 17 april treedt de band Stolen Moments op in de Bunker in Gemert ten bate van Amnesty. Stolen Moments is een Rythm & Bluesband uit Gemert/Veghel, die na enkele jaren met veel vallen en opstaan nu in de definitieve bezetting speelt. De band is opgebouwd rond zanger Pieter van den Elzen, die wordt bijgestaan door Bart op sologitaar, Bob op drums, en Joost (bas en zang) Bekende en minder bekende covers van o.a. Joe Henry, JJ Cale, Chuck Berry en de Stones staan op de playlist.

 

In het voorprogramma spelen Gemertenaren Roel van Duijnhoven en Frans van der Horst. Zij maken luistermuziek die nog het meest doet denken aan Simon en Garfunkel met een vleugje Crosby en Nash.

 Roel Frans 300bpi

Het voorprogramma begint om 21.00 uur, de toegang is gratis, uw vrijwillige bijdrage van minimaal 4 euro gaat in zijn geheel naar het werk van Amnesty Gemert-Bakel.

Iedereen is welkom!

Benefietfestival goede start van het nieuwe Amnesty jaar

 

Met een mooie gevarieerde muziekavond in de Bunker heeft Amnesty zaterdag 10 januari de toon gezet voor het nieuwe jaar.

Een intiem optreden van het folk duo REBELLE werd gevolgd door de frisse muziek van de Indiepopband Exit Clause en afgesloten met opzwepende covers van de lokale band 7:Dirty.

Het is fantastisch dat er elke keer weer artiesten zijn die graag belangeloos voor Amnesty willen spelen, wij zijn de muzikanten hier natuurlijk heel dankbaar voor.
 

Enkele dagen na de onthutsende gebeurtenissen in Parijs was het  voor Amnesty belangrijk stil bij te staan bij de terroristische aanslagen. Veel bezoekers lieten een foto maken om uiting te geven aan hun medeleven voor de slachtoffers van het satirische magazine Charlie Hebdo, en hun bezorgdheid over de bedreiging van de vrije meningsuiting.

Daarnaast werden veel handtekeningen opgehaald om de aandacht te richten op de bescherming van de bootvluchtelingen, die in grote getale de oorlogsgebieden ontvluchten, en waarvan er het afgelopen jaar meer dan 3000 zijn verdronken of vermist.

De deuropbrengst gaat in zijn geheel naar Amnesty Gemert-Bakel. We kunnen dus meer dan tevreden zijn over deze avond. Artiesten, Bunker-vrijwilligers en de bezoekers van de avond: Dank jullie wel!

Bekijk de foto's.

 

10 januari: Benefietfestival in de Bunker

 

Tijdens het benefietfestival van zaterdag 10 januari in de Bunker - Gemert zullen er foto's gemaakt worden van bezoekers met het "Je suis Charlie"-bord en pen of potlood, door de Amnesty-groep Gemert-Bakel om te publiceren op deze website!

Zo willen wij aandacht vragen voor de afgelopen gebeurtenissen in Frankrijk!

Amnesty Gemert-Bakel begint het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met het traditionele benefietfestival in de Bunker. Dat gebeurt deze keer op zaterdag 10 januari. Het programma ziet er als volgt uit:

21.00 uur: Het folk duo REBELLE, bestaande uit Elke Donkers en Renée Verleg, maakt een mix tussen elektronisch en akoestisch, dans en luister, minimal en stoer.

Dit keer brengen ze een set ten gehore met slechts een accordeon, ukelele en melodica. De samensmelting van deze instrumenten en twee vocaal authentieke stemmen zorgt voor een bijzonder mooi geheel. Laat je meeslepen door de magische melancholie van REBELLE.

22.00 uur: Exit Clause speelt sfeervolle en catchy Indie-pop.

Sommige mensen zeggen dat goede muziek altijd aan de randjes van de conventie krabt. Dat vernieuwing een noodzakelijke voorwaarde is voor schoonheid.
Exit Clause gelooft in het tegenovergestelde. De vier jongens uit Eindhoven zoeken niet naar de rand maar naar de kern van wat een goed indie-popliedje maakt. Catchy en goed doordachte songs, en een dynamische, sfeervolle liveshow.

Exit Clause bestaat uit Tom van Nuenen, Ronald Geldhof, Roel Driessen en Jules van der Heijden.

23.15 uur 7:Dirty, een prettige mengelmoes van lokale bij elkaar geraapte muzikanten sluit de avond af.

Lekkere popcovers van de jaren 70 tot nu, van Miss Montreal tot de Foo Fighters en van Toto tot Bruce Springsteen.

De muzikanten zijn Patrick van der Burgt (drums), Tony van de Laar (gitaarzang), Tim Schoenmakers (gitaar), Bas Bakx (bas) en Hedwig Smits (gitaar/zang). Voor Hedwig zal het een gedenkwaardige avond worden, het optreden in de Bunker is namelijk haar afscheidsconcert.

Amnesty brengt de situatie van de bootvluchtelingen onder de aandacht. Jaarlijks worden miljoenen mensen door oorlogen, vervolging en armoede gedwongen hun huis en land te verlaten. Een klein deel van hen zoekt toevlucht en een beter leven in de Europese Unie.

Maar de EU-landen doen steeds meer om deze mensen buiten de grenzen te houden. Daardoor wordt de oversteek alleen maar gevaarlijker.

In 2014 alleen al zijn enkele duizenden mensen op de Middellandse Zee omgekomen of vermist geraakt. Europa kan deze tragedie voor haar kust niet negeren!

Amnesty vraagt in een petitielijst de Europese leiders, onder wie premier Rutte en staatssecretaris Teeven, mensenlevens te redden door met alle EU-landen gezamenlijk de zoek- en reddingsoperaties op zee uit te breiden, en meer veilige en legale routes naar Europa te bieden voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging.

Wat er de afgelopen dagen in Frankrijk is gebeurd is afschuwelijk. Wie dat wil kan door middel van een foto zijn solidariteit met Charlie Hebdo verklaren.

De avond begint om 21.00 uur precies. Deur open om 20.00 uur, toegang 5 euro.

Iedereen is welkom!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 2 december 2021.