Afdeling 545

25 maart: Optreden Com Cinco in de Eendracht

 

ComCinco 300bpiWe zijn blij dat het jeugd-muziekgezelschap Com Cinco op zondag 25 maart een concert voor Amnesty zal geven in de foyer van de Eendracht, St. Annastraat 60 in Gemert.

 

Com Cinco (de naam is Portugees voor “met z’n vijven) bestaat uit vier enthousiaste, gedreven en begaafde jonge muzikanten met een gemiddelde leeftijd van vijftien jaar, aangevuld met Mayke Hendriks. Mayke is docent accordeon en piano bij Kunstlokaal Gemert-Bakel, en daarnaast onder meer bekend als dirigente van het Afrika-Engakoor uit Nistelrode.

 

Com Cinco bestaat sinds juni 2014 en heeft een mooi repertoire opgebouwd bestaande uit filmmuziek (Intouchables, Amelie, The Piano....) en licht klassieke muziek, waaronder de Dance Macabre van Camille Saint-Saens. Com Cinco treedt regelmatig op en heeft twee prachtige CD’s gemaakt, allebei opgenomen in de kapel van klooster Nazareth. De laatste CD is net uit, en wordt tijdens het concert voor 5 euro te koop aangeboden.

 

De bezetting is:

Hendrik van Hout – piano, viool

Jannah van Hout – accordeon

Xippe Hendrikx – accordeon, piano

Ande Cremers – dwarsfluit

Mayke Hendriks – accordeon, piano, leiding

 

Het optreden begint om 12.00 uur, de zaal gaat open om 11.30 uur. Voor en na het concert zijn consumpties te verkrijgen.

De toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het werk van Amnesty Gemert-Bakel.

Bezoekers kunnen een petitie ondertekenen waarin gevraagd wordt geen uitgeprocedeerde asielzoekers terug te sturen naar onveilig Afghanistan

Amnesty organiseert al bijna twintig jaar diverse optredens, maar dit is de eerste keer dat er een zondagmorgenconcert in de Eendracht plaatsvindt. Spannend dus.

Het optreden is volledig akoestisch, en dat het een mooie show gaat worden is zeker, maar hoeveel mensen zullen er naar de Eendracht komen?

We nodigen iedereen dus uit om te komen genieten van de muziek van Com Cinco en het optreden tot een succes te maken.

 

Graag tot zondag 25 maart!

Mooi optreden van Com Cinco in de Eendracht

 

Op zondagmorgen 25 maart heeft de jeugdmuziekgroep Com Cinco een prachtig koffieconcert gegeven in de foyer van de Eendracht. In een ontspannen sfeer speelden de getalenteerde jonge muzikanten filmmuziek, licht klassieke composities en bewerkingen van populaire songs.

De opkomst viel helaas wat tegen, maar door de vrijgevigheid van het publiek werd de pot van Amnesty toch behoorlijk gespekt.

We bedanken de muzikanten voor de prachtige muziek, de Eendracht voor de gastvrijheid, en het publiek voor hun aandacht en gulle gift, zodat we met plezier kunnen terugkijken op een geslaagd koffieconcert.

 

ComCinco2 300bpi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto v.l.n.r. Hendrik van Hout (piano), Ande Cremers (dwarsfluit), Janna van Hout (accordeon), Xippe Hendrikx (accordeon), Mayke Hendriks (accordeon)

 

Omroep Centraal heeft een mooi videoverslag van het optreden gemaakt.

 

Bekijk ook de foto's gemaakt door Adri van Daal

Benefietavond 6 januari 2018 meer dan geslaagd

 

Op zaterdag 6 januari heeft het gevarieerde programma van de jaarlijkse benefietavond een veelzijdig en enthousiast publiek naar de Bunker gelokt. De 19e editie van dit bijzondere nieuwjaarsconcert kan bijgeschreven worden onder de lange lijst van gezellige en geslaagde Bunker-concerten ten bate van Amnesty.

 

Tijdens de korte film “en op ’n goede dag” werd de sfeer van de avond meteen gezet. Het publiek druppelde binnen en zocht stilletjes een plekje om naar deze humorvolle film van Hennie Honigmann uit 2013 te kijken, die handelt over het al dan niet dragen van hoofddoekjes. Jammer dat je hem niet gezien hebt? Op Uitzending Gemist kun je hem alsnog bekijken.

 

Inge Mark 300bpi

 

 

De film liep naadloos over in het eerste muziekoptreden van de avond. Inge van Asseldonk speelde voor de eerste keer onder de artiestennaam Angie Flare haar eigen stoere popliedjes voor publiek. Met haar kristalheldere stemgeluid en ingetogen gitaarbegeleiding van Mark de Groot wist ze de stemming goed vast te houden.

 

 

 

 

 

Het optreden van Diddus was ook een primeur. Mike Knaebel en Jim Remmel, die elkaar nog kennen van toen ze allebei in rockgroep Fatburger speelden, hadden besloten om iets akoestisch te gaan doen en wij mochten daar als eerste getuige van zijn. Veel eigen nummers, geïnspireerd op het oudere werk van Neil Young, aangevuld met covers van oudere popmuziek die het duo een heel eigen originele invulling had gegeven. De afgedwongen toegift zegt genoeg over hun optreden.

 

Als laatste was de Boekelse rockband 50 Watt aan de beurt. Nu mocht er gedanst worden, en dat gebeurde ook. Zangeres Esther Donkers wist de zaal flink op te zwepen en had er overduidelijk zin in. Net zoals de andere bandleden trouwens, het stevige geluid van de uitstekend op elkaar ingespeelde band met Frans (gitaar, zang) , John (drums) en Jean Pierre (bas, zang) was de kers op de taart van een meer dan geslaagde benefietavond.

 

Dat ook vanavond de mensenrechten niet vergeten werden spreekt voor zich. We boden een petitie aan met als onderwerp Afghanistan. Omdat dit land nog lang niet veilig is om naar terug te keren vroegen we Mark Rutte om gedwongen uitzettingen onmiddellijk te stoppen. Hoewel een gevoelig onderwerp, tekende bijna iedereen de petitie.

 

Met de mooie opbrengst van 360 euro kunnen we weer een tijdje onze activiteiten voortzetten. Het draaiend houden van onze club kost relatief weinig geld, maar huur van onze vergaderruimte, drukkosten van de schrijfabonnementen, scholenwerk en andere onkosten moeten wel betaald worden.

Onze hartelijke dank gaat dan ook uit naar de vrijwilligers van de Bunker en de artiesten, die deze avond met hun belangeloze medewerking mogelijk gemaakt hebben. En natuurlijk het talrijke publiek dat de weg naar de Bunker heeft gevonden en het zo te zien overigens uitstekend naar de zin had.

 

Hopelijk tot ziens bij het volgende concert!

 

Herman

 

“Huisfotograaf” Adri van Daal heeft weer een aantal heel mooie plaatjes geschoten welke op deze site te zien zijn!

Bevrijdingsfestival "Verrekkes mooi Feestje"

Bluezy1 300bpi 

Het publiek van de goed gevulde Bunker heeft met het Bevrijdingsfestival een mooi feestje voorgeschoteld gekregen.

Met optredens van Bluezy uit Erp werd de sfeer gezet. Lekker in het gehoor liggende blues/folk achtige liedjes werden over het binnenstromende publiek uitgestrooid, dat daarmee gelijk goed in de stemming raakte.

 

 

 

 

 

 

 KoenJos 300bpiKoen Sieben en Jos Geerts gingen flink los op akoestische gitaar, mondharmonica en zang. Met deze twee eerlijke no-nonsense instrumenten wisten ze een verbazend volle sound neer te zetten.

 

Absence WithOut Leave mocht de avond afsluiten en dat deden ze zoals van deze mannen mag worden verwacht. Het publiek heeft kunnen kijken en luisteren naar een professionele show van een van de betere rockbands uit de regio.

 

Bezoekers konden een handtekening zetten voor de Iraanse Arash Sadeghi, die een gevangenisstraf uitzit van negentien jaar voor het deelnemen aan demonstraties voor meer democratie. Ruim zeventig mensen hebben dit ook gedaan.

 

Dat het publiek tevreden was bleek uit de goed gevulde collectepot.

 

Alles bij elkaar dus een “Verrekkes mooi feestje” om één van de muzikanten te citeren.

 

Amnesty bedankt alle muzikanten, vrijwilligers en publiek voor het welslagen van dit mooie Bevrijdingsdag festival!

6 januari 2018 Benefietavond in de Bunker

 

Op zaterdag 6 januari wordt een goede traditie voortgezet. We zijn blij dat ook dit jaar De Bunker haar deuren opent voor de jaarlijkse benefietavond ten bate van onze eigen Amnestygroep.

We hebben dit jaar een mooi afwisselend programma, dat er als volgt uitziet:

 

20.30 uur De avond begint met de korte film "En op 'n goede dag" van Heddy Honigmann, die gaat over het creatief gebruik van hoofddoekjes. Alia (28) en Hamza (32) zijn een verliefd Marokkaans stel. Geconfronteerd met een omstreden wet over het verbod op het dragen van hoofddoeken, vindt Alia, onvoorwaardelijk gesteund door haar man en bijgestaan door haar collega’s, een grappige, wonderbaarlijke en totaal onverwachte oplossing om de wet te omzeilen.

 

AngieFlare 300bpi

 

 

21.15 uur Inge van Asseldonk is mede oprichter en zangcoach van Music Acadamy Gemert. Ze is zangeres bij  de Slamm coverband, maar vanavond zal ze voor de allereerste keer onder de naam Angie Flare haar eigen nummers live spelen. Ze vertolkt stoere popliedjes die je vleugels geven, en wordt begeleid op gitaar door Mark de Groot.


 

Diddus2 300bpi 

22.00 uur. Mike Knaebel en Jim Remmel speelden in rockband Fatburger en besloten samen iets akoestisch te gaan doen. Na een lange maar vruchtbare zoektocht ontsproten ideeën en gingen vingers, gitaren en huwelijken kapot, maar nu hebben ze een repertoire van eigen muziek aangevuld met covers van Neil Young, Pink Floyd, Eric Clapton en Jethro Tull. Als mensen vragen “wa speulde gullie”?  dan is het antwoord “Ja, Diddus”.


 

 

 

 

 

 

 

 

50Watt 300bp23.00 uur. De band 50 Watt uit Boekel speelt bekende en minder bekende hits uit de jaren 70 - 80 - 90 - 00. Muziek van Talking Heads, Jethro Tull, Heart, CCR en nog veel meer.

 

Een mooi afwisselend programma met voor elk wat wils. We hopen dat het lekker druk wordt en weer net zo gezellig als de afgelopen jaren.

 

 

 

 

 

Amnesty is bezorgd over het terugsturen van Afghaanse vluchtelingen naar hun eigen land. Afghanistan is nog steeds heel onveilig, en gedwongen terugkeer is tegen het kernprincipe van het vluchtelingenrecht dat een vluchteling niet mag worden uitgezet naar een land waar zijn/haar leven of vrijheid wordt bedreigd. Vanavond kun je een handtekening zetten onder een petitie die is gericht aan Mark Rutte, en hem vragen om uitgeprocedeerde asielzoekers niet uit te zetten.

 

 

De toegang bedraagt zes euro, die in zijn geheel ten goede komt aan onze eigen Amnestygroep.

 

Natuurlijk is iedereen van harte welkom!

Je vindt de Bunker op St. Annastraat 60 in Gemert

 

Let op, in verband met het volle programma begint de avond STIPT om 20.30 uur!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 2 december 2021.