Afdeling 545

Benefietconcert in de Bunker op zaterdag 5 januari

 

Dankzij drie bands, die belangeloos hebben opgetreden, en veel publiek dat naar de Bunker was gekomen,  kunnen we terugkijken op een fantastische benefietavond!

De Amnestykas is weer lekker gespekt en 80 mensen hebben een handtekening gezet onder een petitie voor Leila de Lima. Iedereen een hartelijk dankjewel!

 

Foto's van de avond zijn te bekijken op Facebook

 

Op zaterdag 5 januari 2019 is in de Bunker voor het jaarlijkse benefietconcert voor Amnesty.

We zijn blij dat ook dit jaar de samenwerking tussen de Bunker en Amnesty Gemert-Bakel weer wordt bekrachtigd. Fantastisch dat er in Gemert een podium is waar Amnesty de boodschap van vrijheid en rechtvaardigheid kan verkondigen. En waar artiesten zijn die belangeloos hun talenten willen inzetten.

 

Wat staat er dit jaar op het programma?

 

ImLaMa 300bpi

 

20.30 uur - De avond wordt geopend door de Gemertse meidengroep I'M LA MA.

Imke (I'M), Leila (LA) en Emma (MA) laten met passie bekende en minder bekende pop, soul en folk tot leven komen. Zonder toeters en bellen brengen ze songs terug tot de kern. I'M LA MA speelt fijne luistermuziek, waarbij het moeilijk wordt om niet mee te tikken, heerlijk weg te dromen of stiekem zachtjes mee te zingen.

 

 

 

 

 

4 Inch1 300bpi21.30 uur - 4-Inch heeft in het verleden al vaker voor Amnesty opgetreden, en we zijn heel blij dat we ze weer hebben kunnen strikken. Ze spelen een gevarieerd repertoire, waarbij ze net- of langvergeten hits en bijna-hits uit het geheugen opdissen. Ze springen van rock naar britpop, van dance naar hiphop en terug naar indie. Letterlijk springen dus.

 

Bezetting: Guus van Lankveld (foto): zang, toetsen
Lennart Kolenberg: bas, achtergrondzang
Maarten Müskens: gitaar
Jannes Voss:dDrums

 

23.00 uur. De 8-koppige formatie Soul Side of Town sluit de avond af. 

Meng fris talent uit rock, funk, soul en jazz samen met dampende soul en gerijpte improvisatie, blus het geheel af met zang met het juiste rauwe randje, dan kan het niet anders of je snuift de sfeer op van de 'Soul-Side Of Town' met een repertoire dat net weer anders is dan je zou denken, uitdagend en steeds verrassend. Denk daarbij aan muziek uit de jaren 70 tot nu, met o.a. Brand New Heavies, Betty Whright, Trijntje Oosterhuis, Average White Band, Maceo Parker en Amy Winehouse.

 

Bezoekers kunnen meedoen met een handtekeningenactie voor senator Leila de Lima uit de Filippijnen. Ze is een fel tegenstander van president Duterte's bloedige oorlog tegen drugs, en zit al sinds februari 2017 na een valse aanklacht gevangen. Ze was lid was van een commissie die betrokkenheid van de president bij moorden onderzocht. Wraak van Duterte?

 

De avond begint om 20.30 uur precies, de toegang bedraagt 5 euro, en iedereen is van harte welkom.  

Graag tot dan!

Vrijdagavond 10 mei: Amnesty presenteert Evrin

 

evrin 300bpiRiny Raijmakers is een singer/songwriter met wortels diep in de Gemertse grond. Acht jaar geleden ontmoette hij de Amsterdamse zangeres Evi Terschegget. Haar soulvolle bluesy stem bleek perfect te passen bij de liedjes en stem van Riny. Samen vormen ze het duo Evrin.

Het merendeel van hun songs bestaat uit eigen werk, aangevuld met wat eigenzinnige covers. Meestal in het engels, soms in het Brabants, zoals het gevoelige “Gimmert zit in mij”. De muziek valt het best te omschrijven als Americana in de breedste zin van het woord. Country en folk worden net zo makkelijk afgewisseld met invloeden uit de soul, blues en jazz. 

Riny en Evi hebben de afgelopen jaren veel getoerd door Nederland en België, ook hebben ze in Ierland en Indonesië een aantal optredens gedaan. 

Op vrijdagavond 10 mei spelen Riny en Evi in de Bunker. Ze worden dan begeleid door Michael van Leeuwen op gitaar.

 

Amnesty voert actie voor de Egyptische gitarist Rami Sidky, die gevangen zit voor belediging van president El-Sisi.

 

Wil je genieten van een mooi luisterconcert van Evrin? Kom dan naar de Bunker, St. Annastraat 60, Gemert. De deur gaan open om 20.00 uur, het concert begint om 21.30 uur precies. Gratis toegang, vrijwillige bijdrage voor het werk van Amnesty.

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland