Afdeling 545

Bevrijdingsweekeinde uitgebreid gevierd

 

Onder grote belangstelling heeft Rob de Haas zaterdagavond een bijzondere lezing gehouden over het oorlogsverleden van Indonesië. Hij leidde het publiek langs de vele oorlogen die in Indonesië gewoed, vanaf de eerste stammenoorlogen tot de vrijheidsstrijd na de tweede wereldoorlog en de gedwongen repatriëring van de Indische Nederlanders en Molukkers. Met details over zijn eigen voorouders wist hij het publiek bijzonder te boeien.

Een optreden van de Gemertse Bigband BOB (zie foto) bracht nog meer mensen op de been naar de Bunker. De vijftienkoppige formatie, stuk voor stuk getalenteerde jonge muzikanten en zangers onder leiding van Arthur Verhofstad, verzorgde een fantastische show waarbij veel bekende popcovers over het publiek werden uitgestrooid.

 De laatste band, Out Of Order uit Eindhoven, maakte de avond compleet met geïnspireerde covers uit de ruigere popgeschiedenis. Waarom veel bezoekers al voor de aanvang van dit optreden verdwenen was voor de achterblijvers een raadsel. Met een show die stond als een huis, of misschien beter gezegd, als een Bunker, werd de avond in opperbeste stemming afgesloten.

 

Ruim 60 mensen ondertekenden een petitie voor meer persvrijheid in Turkije. De opbrengst van de collecte, bestemd voor Eritrese vluchtelingen, bracht helaas minder op dan het aantal bezoekers zou rechtvaardigen.

 

In de Nacht van de Vrijheid van zondag 4 op maandag 5 mei heeft de derde editie van de Amnesty sponsorwandeltocht plaatsgevonden. Vijfendertig deelnemers hebben samen 2415 euro bij elkaar gewandeld. Samen met concert in de Bunker en een actie in Eindhoven is in totaal 2813 euro overgemaakt naar het Eritrean Community Women's Center in Tel Aviv. Meer hier over op www.nachtvandevrijheid.amnesty.nl

 

We kunnen dus terugkijken op een goede afsluiting van het Amnesty seizoen. We zien u graag weer terug tijdens de volgende activiteit tijdens Gemert Mèrt op zondag 14 september.

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

  • Laatste wijziging 15 oktober 2021.