Afdeling 545

Amnesty Benefietconcert in de Bunker

 

Logo Bunker

 Op zaterdag 9 januari organiseert de Bunker in Gemert traditiegetrouw het jaarlijkse Amnesty benefietfestival. 

 

 

Mind The Gap 300bpi

Er zijn optredens van Mind the Gap, (zie foto) een regionale band waar jong en oud elkaar ontmoet om samen muziek te maken. Blues en ballads van de jaren zeventig tot nu.

 

Dondersteen is een Eindhovense band die opgeleid is bij het Rock City Institute. Swingende muziek in het nederlands, door hen zelf omschreven als ‘Nederwave’.

 

AWOL Rockband 'Absence Without Leave' sluit de avond af. Ze spelen vooral eigen (stevige) nummers met een hang naar de jaren 70-80. De muzikanten zijn niet in de jaren negentig geboren en dat mag je best horen.

 

De avond wordt gepresenteerd door Martijn Kuijten (Autumn Sun, Op zoek naar Johan, Mannen met Baarden) en zijn lief tante Yvon. Misschien speelt Martijn zelf ook nog wel een paar liedjes.

 

Amnesty voert actie voor Teodora del Carmen Vasquez. Deze vrouw uit El Salvador heeft in 2007 een miskraam gehad, en is veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf wegens verdenking van het plegen van abortus, wat sinds 1997 in El Salvador verboden is. Bezoekers kunnen een petitie ondertekenen waarin wordt gevraagd om haar vrijlating. De petitie kan ook online worden ondertekend.

 

Zoals ieder jaar belooft het ook nu weer een ouderwets gezellige Amnesty avond te worden. Mensen die al vaker geweest zijn weten wat dat betekent, maar ben je nog niet eerder bij een Amnesty avond in de Bunker geweest, dan is nu je kans! Iedereen is welkom, de avond begint om 20.00 uur, de toegang bedraagt zes euro. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het werk van onze Amnestygroep.

     
  

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 29 december 2021.