Na de Nacht van de Vrijheid (zie bericht elders op deze pagina) organiseert Amnesty op 5 mei samen met de Bunker in Gemert het inmiddels vertrouwde Bevrijdingsfestival. Met een gevarieerd programma hopen we veel bezoekers naar de Bunker te lokken, om met elkaar de vrijheid te vieren.
Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur Matanga Ya Mbula en friends. Onder leiding van Joyce de Haas speelt deze djembegroep de bekende Afrikaanse ritmes op djembé en doun-doun. Na een paar jaar weer terug als regelmatige gast op het Amnesty festival.
16.30 uur Bandidis. Plaatselijke muzikanten spelen een mix van minder bekende covers en eigen werk in de singer/songwriter traditie
17.00 uur Matanga Ya Mbula
17.30 uur Bandidis
18.15 uur Ruud Wildekamp vertelt over de oorlogsvliegvelden in Gemert-Bakel. Interessante wetenswaadigheden met veel foto’s over een stuk oorlogsgeschiedenis uit onze gemeente. (op de foto worden wapens onder een Typhoon jachtbommenwerper gehangen)
19.00 uur Zwaovel en Salpaeter. Dit Gemertse strijdliederenkoor zingt een veelheid aan strijdliederen uit diverse tradities.
20.00 uur Vera Keijsers uit Deurne zingt luistermuziek en begeleidt zichzelf daarbij op toetsen.
20.45 uur 2Sur5, aanstekelijke pop/rock covers, van de beste oldies tot hedendaagse pop en rock.
22.00 uur Leftover. Deze band begint waar 2sur5 ophoudt. Stevige rockcovers, waaarbij het moeilijk zal zijn de benen stil te houden.
23.30 uur Xtort. Electro/industrial/new wave muziek. Een mooie afsluiter van de avond
Amnesty voert actie voor een internationaal wapenhandelverdrag. De handel in wapens is volledig uit de hand gelopen. Jaarlijks sterven honderdduizenden mensen als gevolg van ongecontroleerde wapenhandel.in juli kan daar verandering in komen: dan vergadert de VN in New York over het allereerste wereldwijde wapenhandelverdrag. Een sterk verdrag zonder consessies is van levensbelang. Voorstanders zoals Nederland moeten dan hun rug recht houden. Tijdens het bevrijdingsfestival kunen de bezoekers hun handtekening zetten onder een petitielijst aan de regeringen van diverse landen, waaronder ook Nederland, om zch hard te maken voor een goed verdrag. U kunt de petitie ook online ondertekenen.