Afdeling 545

Schrijfactie Amnesty groot succes

 

Write for Rights heeft in Gemert-Bakel tot een geweldig resultaat geleid.

 

Over de hele wereld worden rond 10 december brieven geschreven waarin regeringsleiders wordt gewezen op grove schendingen van mensenrechten in hun land. De groep Gemert-Bakel organiseert ook al jaren een schrijfactie op een speciale locatie. In verband met corona was dat dit jaar niet mogelijk en hebben we mensen gevraagd thuis brieven (over) te schrijven.

Het resultaat is overweldigend.

 

Kaarten brieven400bpiIn onze gemeente zijn 1159 (!) brieven in Engels, Frans en Spaans met de hand over geschreven. Ook kregen we 610 kaarten binnen als steuntje voor de mensen voor wie we dit jaar schrijven. Daarbij waren echte kunstwerkjes.

 

Heel bijzonder ook de bijdrage van het Macropediuscollege. Wij ontvingen van de leerlingen 300 brieven en een aantal kaarten. Jammer dat de actie daar moest stoppen in verband met de quarantaine en lock-down.

 

Wij zijn er van overtuigd dat Write for Rights ook dit jaar weer resultaat zal hebben en slachtoffers vrijgelaten zullen worden of een eerlijk proces gaan krijgen.
En, mocht u de smaak te pakken hebben, u kunt het hele jaar door schrijven. Wij hebben een groep van 65 mensen die elke maand 6 voorgedrukte brieven ondertekenen en versturen. Wilt u daar meer van weten? Kijk dan bij "Schrijfabonnement".

 

 

Alle mensen die nu geschreven, getekend en geknutseld hebben: heel hartelijk dank, namens de mensen voor wie we dit jaar opkwamen.


Wij wensen u mooie feestdagen toe en hopen op meer gerechtigheid in 2021.

 

Jeanny

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 2 december 2021.