Afdeling 545

Amnesty schrijfactie tegen inval Oekraine

 

Oekraine 400

 

Het is afschuwelijk wat er zich nu in Oekraine afspeelt. Verschrikkelijk hoe de machtswaanzin van een gewetenloze tiran gevolgen kan hebben voor de bevolking van een democratisch land, en de wereldvrede op het spel zet. Dit kan en mag niet doorgaan!

Amnesty Gemert-Bakel was donderdagavond 17 maart en vrijdag 18 maart overdag in de Eendracht aanwezig om actie te voeren tegen de zinloze en niets ontziende invasie van Oekraine door Rusland.

Op donderdagavond 17 maart, voor de aanvang van het literair cafe, hebben 135 mensen een petitie ondertekend gericht aan de Russische ambassade in Den Haag. In stellige bewoordingen werd Rusland gevraagd zich terug te trekken uit Ukraine en de oorlogsmisdaden te stoppen.

Op vrijdag 18 maart overdag hebben ruim 80 bezoekers van de Eendracht een voorgedrukte brief ondertekend en naar de Russische ambassade gestuurd.

Ook vanuit de Boelthiek zijn brieven geschreven.

Wil jij ook een brief sturen? Onderaan dit artikel kun je de brief downloaden, uitprinten, ondertekenen en in een voldoende gefrankeerde envelop naar de ambassade van Rusland sturen, het adres staat op de brief.

We nodigen iedereen uit aan deze actie mee te doen. Het leven van heel veel Oekrainers staat op het spel!

 

Download de brief

 

 

Boelthiek klein

 

Bij Bronlaak zijn kaarsen te koop in de kleuren van de vlag van Oekraine. 75% van de opbrengst gaat naar giro 555 ter ondersteuning van de slachtoffers van de oorlog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

merelvEck

 

Dit schilderij van Merel van Eck is speciaal gemaakt naar aanleiding van de aanval op Oekraine. De kleuren zijn van de vlag van Oekraine, het geel stelt het graan voor en de bomen symboliseren het volk wat solidair is. Merel heeft met dit schilderij de Deviantart-award gewonnen, een van de grootste kunstwebsites wereldwijd.

Het schilderij is geveild, de opbrengst is gegaan naar de oorlogsslachtoffers in Oekraine. 

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 20 maart 2023.