Afdeling 545

Folkconcert mooie afsluiting van druk Amnestyjaar

 

Martijn Kuijten en Bart van Asten hebben vrijdagavond in de Bunker gezorgd voor een mooie muziekavond ten bate van Amnesty. De beide folkmuzikanten speelden veel traditionals uit de voornamelijk Britse cultuur. Midden in de zaal zorgden ze voor een gezellige sfeer waarbij de bezoekers om hen heen geschaard genoten van de vele liedjes die ze op hun zo eigen bijzondere manier vertolkten. Met een glas bier in de hand voelde men zich een beetje als in een Ierse pub. Petitielijsten gingen rond om president Putin te vragen de mensenrechten in zijn land te respecteren. Door de wereldwijde aandacht voor Rusland in verband met de aanloop naar de Olympische Spelen in Sotsji wordt gelukkig geluisterd naar protesten tegen het slechte mensenrechtenklimaat in dit enorme land. Op de dag van het concert lagen er kaarten klaar met het verzoek Vladimir Akimankov vrij te laten. Op het laatste moment kwam het goede nieuws dat Vladimir op vrije voeten is. De kaarten hoefden dus niet meer te worden geschreven, maar een algemene petitie gericht aan Putin is door bijna alle bezoekers ondertekend. Ook Maria Alekhina en Naya Tolokonnikova van de Russische punkband Pussy Riot zijn inmiddels vrijgelaten. Protesteren en brieven schrijven heeft wel degelijk zin!

 

Herman

Folkconcert voor Amnesty

 

Bart van Asten en Martijn Kuijten komen op vrijdag 20 december optreden voor Amnesty in de Bunker. Deze twee gerenommeerde folkmuzikanten spelen samen een keur aan traditionals, in een sfeer die nog het meeste aan een Ierse pub doet denken. De toegang is gratis, een bijdrage van minimaal drie euro wordt gevraagd voor het werk van Amnesty. Ook kunnen bezoekers een handtekening zetten onder een petitie, gericht op het naleven van de mensenrechten in Rusland.

 

 

Vrijdag 8 november trad op voor Amnesty: Voltage!

 

Na een lange zomerstop stond de Bunker op 8 november weer in het teken van Amnesty. Toen trad de regionale bluesrockband Voltage op.

Ze waren al eerder te bewonderen op het Zebrafestival maar mochten het nu nog eens dunnetjes overdoen voor Amnesty International. 
Het doel van Voltage: Nederland laten zien dat blues en rock'n roll niet alleen voor oude rotten is. De blues is tijdloos en daar kom je achter nadat je een show van Voltage hebt meegemaakt.
Grote inspiratiebronnen zijn iconen als Gary Moore, Stevie Ray Vaughan en bands als ZZ Top en Status Quo. Ook moderne bluesmeesters zoals John Mayer zijn belangrijk voor de sound van Voltage.

 

Zelden een band zo super-enthousiast zien spelen, bravo!

 

Peter-Paul van de Ven

Vrijdag 8 november: Voltage for Amnesty

 

Na een lange zomerstop staat de Bunker op 8 november weer in het teken van Amnesty. Dan treedt de regionale bluesrockband Voltage op.

Ze waren al eerder te bewonderen op het Zebrafestival maar gaan het nu nog eens dunnetjes overdoen voor Amnesty International. 
Het doel van Voltage: Nederland laten zien dat blues en rock'n roll niet alleen voor oude rotten is. De blues is tijdloos en daar kom je achter nadat je een show van Voltage hebt meegemaakt.
Grote inspiratiebronnen zijn iconen als Gary Moore, Stevie Ray Vaughan en bands als ZZ Top en Status Quo. Ook moderne bluesmeesters zoals John Mayer zijn belangrijk voor de sound van Voltage.

De entree is gratis, maar de collectepot komt wel rond. Een bijdrage van minimaal 3 euro gaat naar het werk van onze groep.

Iedereen is welkom!

Flamencomuziek ter afsluiting concertseizoen

 

 

De Gemertse flamencogroep Mezclada zal op zaterdag 18 mei een optreden geven in de Bunker ten bate van Amnesty. Een optreden in het Pinksterweekeinde is inmiddels een traditie geworden die ook dit jaar weer wordt voortgezet. Mezclada is een meer dan waardige afsluiter van een toch al succesvol Amnestyseizoen. Spaanse flamencomuziek en dans zullen zorgen voor een prachtige show.

Mezclada, wat letterlijk “Mengelmoes” betekent, is een gemêleerd gezelschap. Een mix van mensen, instrumenten, invloeden en repertoire.

Ad is thuis in het spelen van de flamenco-gitaar en Nico geeft er een swingend boost aan met zijn percussie.  Jan bespeelt behalve gitaar ook nog een diversiteit aan instrumenten waaronder tres en accordeon. Pieter geeft met zijn bas een zwoel accent aan het geheel.

Dan is er de zang door Marina die met haar mooie timbre een onvergetelijke sensuele klank geeft aan de melodieën o.a. uit Zuid- en Midden Amerika, Kaapverdië en de Caraïben.

Jeannette en Will dansen diverse vormen van de Spaanse Flamenco.

En Carla zorgt voor de nodige contrasten in dezen. Het geheel belooft een mooie avond vol luister- en kijkgenot te worden.

 

Op 20 mei ‘viert’ Eritrea zijn 20e onafhankelijkheidsdag. In dit land in Noord-Oost Afrika wordt de vrijheid van meningsuiting ernstig beperkt. Politieke partijen en onafhankelijke media zijn verboden en het land kent duizenden politieke en gewetensgevangenen. Veel slechter als in Eritrea kan zo’n gevangene het niet hebben; marteling en mishandeling zijn aan de orde van de dag en de gevangenen verblijven vaak in onbekende detentiecentra zonder enig contact met familie.

Amnesty nodigt het publiek uit een petitie te ondertekenen gericht aan de president van Eritrea.

 

De deur van de Bunker gaat om 20.00 uur open, het optreden begint om 21.00 uur. De toegang is gratis, de pot gaat rond voor Amnesty. Iedereen is welkom!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 2 december 2021.