Afdeling 545

Amnestyfeest in de Bunker

 

Alle actievoerders van het Greenpeaceschip de Arctic Sunrise vrij. De twee leden van de Russische punkband Pussy Riot vrij. De vreedzame demonstrant Vladimir Amikenkov vrij. Michael Chodorkovski, een Russische zakenman en oppositieleider, vrij. Amnesty International heeft zich de laatste tijd enorm ingezet voor de mensenrechten in Rusland, en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Hoewel de reden waarschijnlijk een charmeoffensief van Putin is, in verband met de naderende Olympische Winterspelen in Sotsji, heeft Amnesty toch redenen om een feestje te vieren.

 

Dat gebeurde op zaterdagavond 4 januari in de Bunker tijdens het jaarlijkse benefietfestival.

Drie bands en heel veel publiek zorgden samen voor een geweldige avond waarbij iedereen het bijzonder naar de zin had.

De jonge band Square Roots zette de toon met mooie covers van swingende popsongs, gezongen door twee stralende zangeressen.

4-Inch met toetsenist Guus van Lankveld (zie foto) speelde een prachtige mix van voornamelijk onbekende covers in een origineel jasje, af en toe heerlijk improviserend, waarbij soms een dikke middelvinger werd opgestoken naar de commerciële popmuziek.

De laatste band, Out Of Order uit Eindhoven, maakte de avond compleet met een letterlijk en figuurlijk vette show van ruige nummers uit de rockhistorie, waarbij het publiek behoorlijk uit zijn dak ging. Enkele mooie video's van het optreden zijn hier te bekijken.

 

We kunnen met de opbrengst van de deurentree weer een tijdje vooruit om de kosten van het mensenrechtenwerk te betalen. Want hoewel er goed nieuws uit Rusland is, blijft er nog veel onrecht in de wereld gebeuren. Wij zetten ons natuurlijk ook in 2014 weer in voor de mensenrechten!

 

Neem een kijkje in het fotoalbum!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 25 juni 2022.