Afdeling 545

Dubbelconcert voor Amnesty op 11 april

 

 

Op vrijdagavond 11 april treden twee bands op voor Amnesty in de Bunker in Gemert.

De avond wordt geopend door de Crazy Monkeyz (zie foto), een jonge band uit Aarle-Rixtel die zich kenmerkt door rockmuziek met spetterende gitaarsolo's. De band speelt naast enkele covers ook energiek eigen werk. Met hun uitgebreide repertoire weten de Crazy Monkeyz hun kenmerkende energie over te brengen in alke zaal. Ze hebben al een flink aantal optredens op hun naam staan, daar wordt nu ongetwijfeld een mooie show tijdens de Amnesty benefietavond aan toegevoegd.

 

Bezetting:

Lead gitaar: Max Bergkamp

Bas: Freek Gielen

Zang en gitaar: Vince Bergkamp

Drums: Gijs Bergkamp

 

 

Na de pauze speelt Mind The Gap, een band waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen muziek maken. Rock, Blues en Ballads van de jaren zeventig tot nu, in een bezetting van jong en oud. Ondanks de grote “gap” in leeftijdsverschil bestaat er de overeenkomstige liefde voor muziek en een bepaald muziekgenre.

Gevoelige nummers van Amanda Marshall tot stevige blues/rock van Robben Ford, van vrolijke country/rock van Bonnie Raitt en een eigen versie van Herman Brood’s “Still Believe”. In een gevarieerde mix van muziekstijlen nemen ze je mee naar de tijd van toen en nu. Voor elk wat wils!

De bandbezetting is:

Eline van Hooff: Vocals en piano.

Jos Weteman: Guitars

André Verstappen: Drums

Niels vd Heijden: Bass

Sjang van Hooff: Altsax, vocals


Amnesty vraagt aandacht voor de Molukse leraar Johan Teterissa. Hij werd op 29 juni 2007 gearresteerd, samen met 22 anderen. Dat gebeurde nadat zij een dans hadden opgevoerd waarbij ze de vlag van de Zuid-Molukken toonden. Teterissa werd tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij werd herhaaldelijk gemarteld. Amnesty beschouwt Teterissa als gewetensgevangene, die alleen maar op vreedzame wijze gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting.

Bezoekers wordt gevraagd een petitie te ondertekenen die vraagt om zijn vrijlating. U kunt de petitie ook online ondertekenen.

 

De avond begint om 21.00 uur. De toegang is gratis, maar een minimale bijdrage van 3 euro voor Amnesty wordt verwacht. Iedereen is welkom!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 2 december 2021.