Afdeling 545

10 januari: Benefietfestival in de Bunker

 

Tijdens het benefietfestival van zaterdag 10 januari in de Bunker - Gemert zullen er foto's gemaakt worden van bezoekers met het "Je suis Charlie"-bord en pen of potlood, door de Amnesty-groep Gemert-Bakel om te publiceren op deze website!

Zo willen wij aandacht vragen voor de afgelopen gebeurtenissen in Frankrijk!

Amnesty Gemert-Bakel begint het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met het traditionele benefietfestival in de Bunker. Dat gebeurt deze keer op zaterdag 10 januari. Het programma ziet er als volgt uit:

21.00 uur: Het folk duo REBELLE, bestaande uit Elke Donkers en Renée Verleg, maakt een mix tussen elektronisch en akoestisch, dans en luister, minimal en stoer.

Dit keer brengen ze een set ten gehore met slechts een accordeon, ukelele en melodica. De samensmelting van deze instrumenten en twee vocaal authentieke stemmen zorgt voor een bijzonder mooi geheel. Laat je meeslepen door de magische melancholie van REBELLE.

22.00 uur: Exit Clause speelt sfeervolle en catchy Indie-pop.

Sommige mensen zeggen dat goede muziek altijd aan de randjes van de conventie krabt. Dat vernieuwing een noodzakelijke voorwaarde is voor schoonheid.
Exit Clause gelooft in het tegenovergestelde. De vier jongens uit Eindhoven zoeken niet naar de rand maar naar de kern van wat een goed indie-popliedje maakt. Catchy en goed doordachte songs, en een dynamische, sfeervolle liveshow.

Exit Clause bestaat uit Tom van Nuenen, Ronald Geldhof, Roel Driessen en Jules van der Heijden.

23.15 uur 7:Dirty, een prettige mengelmoes van lokale bij elkaar geraapte muzikanten sluit de avond af.

Lekkere popcovers van de jaren 70 tot nu, van Miss Montreal tot de Foo Fighters en van Toto tot Bruce Springsteen.

De muzikanten zijn Patrick van der Burgt (drums), Tony van de Laar (gitaarzang), Tim Schoenmakers (gitaar), Bas Bakx (bas) en Hedwig Smits (gitaar/zang). Voor Hedwig zal het een gedenkwaardige avond worden, het optreden in de Bunker is namelijk haar afscheidsconcert.

Amnesty brengt de situatie van de bootvluchtelingen onder de aandacht. Jaarlijks worden miljoenen mensen door oorlogen, vervolging en armoede gedwongen hun huis en land te verlaten. Een klein deel van hen zoekt toevlucht en een beter leven in de Europese Unie.

Maar de EU-landen doen steeds meer om deze mensen buiten de grenzen te houden. Daardoor wordt de oversteek alleen maar gevaarlijker.

In 2014 alleen al zijn enkele duizenden mensen op de Middellandse Zee omgekomen of vermist geraakt. Europa kan deze tragedie voor haar kust niet negeren!

Amnesty vraagt in een petitielijst de Europese leiders, onder wie premier Rutte en staatssecretaris Teeven, mensenlevens te redden door met alle EU-landen gezamenlijk de zoek- en reddingsoperaties op zee uit te breiden, en meer veilige en legale routes naar Europa te bieden voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging.

Wat er de afgelopen dagen in Frankrijk is gebeurd is afschuwelijk. Wie dat wil kan door middel van een foto zijn solidariteit met Charlie Hebdo verklaren.

De avond begint om 21.00 uur precies. Deur open om 20.00 uur, toegang 5 euro.

Iedereen is welkom!

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 29 december 2021.