Amnesty groep
Gemert-Bakel

Activiteiten op 4 en 5 mei

Wij leven nu al bijna 80 jaar in vrijheid en vrede. Je hoeft maar even naar het nieuws te kijken om te realiseren hoe bijzonder dat is. Daarom vinden wij het belangrijk op 4 mei stil te staan tijdensj de dodenherdenking, en 5 mei Bevrijdingsdag te vieren.

Amnesty Gemert-Bakel was zoals ieder jaar aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei in de St. Jan in Gemert. Herman heeft daar namens Amnesty een gedicht voorgedragen. Samen met Carin hebben ze een bloemenkrans bij het oorlogsmonument gelegd.

Op 5 mei is een groepje van in totaal 16 wandelaars uit Gemert de uitdaging aangegaan, en hebben 37 km (of een deel daarvan) gelopen vanaf het clubgebouw van WSV Zuth (dank jullie wel voor de gastvrijheid) naar het Bevrijdingsfestival in Den Bosch. Vertrokken om half zes in de ochtend, gelopen door het mooie Brabantse land, genoten van de natuur en elkaars gezelschap. Jammer dat de regen op het laatst een beetje spelbreker was, anders hadden zij de dag ook nog feestelijk kunnen afsluiten op het Bevrijdingsfestival. Nu 'droop' iedereen al gauw af naar een warm plekje om bij te komen van de ontberingen.

Misschien ook wel goed dat we niet alles onder controle hebben. Zo lang alleen het weer een spelbreker is hebben we eigenlijk niets te klagen.

Met elkaar hebben de wandelaars een heel mooi bedrag van 1415 euro opgehaald voor het werk van Amnesty. Alle deelnemers en sponsors heel hartelijk bedankt voor dit prachtige resultaat!

Meer over de wandeltocht op https://wandelvoorvrijheid.amnesty.nl

Aankomst scaled

 

 

 

 

 

 

 

De wandelaars bij aankomst op het bevrijdingsfestival