Afdeling 545

POVA maakt muzikale wereldreis voor Amnesty

POVA Bunker 300bpiOp vrijdagavond 19 februari heeft het ensemble POVA een prachtig concert gegeven in de Bunker ten bate van Amnesty. Mayke op accordeon, Jos op de contrabas, en zanger/gitarist Laurens hebben voor een aandachtig luisterend publiek een muzikale wereldreis gemaakt die voerde van het zuiden van de VS tot Israël en de Balkan. Zelfs zonder violiste Petra, die helaas verhinderd was, zorgde POVA voor een ingetogen intieme sfeer die zo kenmerkend is voor de Amnesty benefietavonden in de Bunker.

Naast een mooi bedrag in de fooienpot werden ruim vijftig handtekeningen opgehaald voor de Turkse advocate Erin Keskin, die regelmatig in de clinch ligt met de autoriteiten en gevangenisstraffen krijgt voor aanklachten waar we in Nederland slechts met afschuw op kunnen reageren.

 

Een mooie avond vraagt om een vervolg, en dat komt er ook.

Op vrijdagavond 18 maart staat het volgende benefietoptreden gepland, dan speelt de regionale Bont en Bluegrass band, die bekende popsongs met een flinke laag bluegrass overgiet. In het voorprogramma spelen Gerard Rijnders, Franklin van de Burgt en Henk Donkers een potje americana.

Hou je van muziek waarbij je tegelijk de mensenrechten steunt? Dan zien we je graag op 18 maart in de Bunker, St. Annastraat 60 in Gemert. Het optreden begint om 21.00 uur.

Zoeken

SteunAmnesty

Website Amnesty Nederland

Panelbear script

  • Laatste wijziging 29 december 2021.